Total Beautycare 't Gooi

Definitief ontharen met IPL

Definitief ontharen met het nieuwste Elos IPL systeem.

Wij werken hierbij niet alleen met IPL (Intense Pulsed Light) maar ook met RF (Radio Frequentie).

Harsen, epileren en scheren behoren nu tot het verleden. Maar ook rode bultjes, ontstekingen, ingegroeide haartjes en stoppels zullen verdwijnen. Daarnaast zal uw huid strakker en gladder worden en zal er nooit meer een donkere waas over het gebied heen liggen.

Ook ideaal voor mannen die te kampen hebben met overmatige haargroei.

Wat doet RF?

De RF (radio-frequentie) verbetert het weefsel waardoor de huid strakker wordt:

  • De (onzichtbare) straling dringt diep door in de huid en zorgt voor verwarming van het weefsel.
  • Als reactie op die warmte wordt er meer collageen gevormd waardoor de huid verstrakt.
  • In vergelijking met de IPL, wordt de RF-energie dieper uitgevoerd.
  • De combinatie IPL + RF zorgt daarom voor een optimaal resultaat.
  • Een behandeling met IPL+RF heeft beter resultaat. 

Voorzorgsmaatregelen

Het is erg belangrijk vanaf 4 weken voor u begint met de behandeling met IPL+RF dat er niet meer geharst of ge√ępileerd wordt.Het te behandelen gebied dient voor de behandeling wel geschoren te worden en de haartjes moeten ongeveer 1-2 mm zijn voor de behandeling. Zonnebaden en zonnebanken is ook niet verstandig zowel voor als tijdens de behandelingen. Dit in verband met kans op pigmentvlekken e.d.

Intake

Voor we met de behandeling beginnen zal er eerst een intake gesprek plaatsvinden. Hierbij zullen bepaalde zaken vastgesteld worden en zullen we bepalen of IPL voor u geschikt is. Ook zal er een proefflits gedaan worden om te kijken hoe de huid hierop reageert. 

Nazorg

Na de behandeling kan de huid wat gevoelig zijn en kunnen er eventueel kleine blaasjes ontstaan zijn. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Het is wel belangrijk om de huid dan goed te blijven koelen. Dit kunt u doen met een koude handdoek of een coldpack met een handdoek of theedoek eromheen. (nooit direct op de huid leggen) Ook wil koud douchen vaak wel helpen. Daarnaast is het fijn om de huid nog in te smeren en te verzorgen met een verzachtende en verkoelende aleo vera gel. Wel is het belangrijk de zon zoveel mogelijk te vermijden de weken na de behandeling en zo nodig een sunblock te gebruiken.